مبدل سازان کیمیا انواع مخزن استنلس استیل ذخیره سازی را در انواع مختلف مخزن برای همه کاربردها و صنایع قابل تصور تولید میکند. این محدوده شامل مخزن ۵۰۰ لیتری تا ۵۰۰۰۰ مخزن متر مکعب برای آب آشامیدنی یا ذخیره محصولات غذایی و دارویی و شیمیایی و … در صنایع شیمیایی است شاید برای شما هم سوال باشد که تاریخچه مخزن استیل از کجا شروع شده است؟ انواع آن کدامند؟ چه کاربرد هایی دارد؟ چگونه ساخته می شود؟
در این مقاله سعی داریم تمامی این پرسشها را پاسخ دهیم. در صنایع برای نگهداری مواد اولیه و همچنین محصولات تولیدی به مخزن استنلس استیل و … نیاز دارند. یکی از پرکاربردترین نوع مخازن مخزن استیل است. زیرا گستره ی عظیمی از مواد را پوشش میدهد و توانایی کارکرد در شرایط گوناگون را دارد. مخازن استیل یکی از مخازن فلزی مقاوم در برابر زنگ زدگی و خوردگی هستند که جهت ساخت بدنه آن از جنس ورق استیل استفاده میشود.
کاربرد مخزن استیل
-
مخازن استیل در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می گیرند که برخی از آن ها به شرح زیر می باشند:
-
استفاده از مخازن استیل در تولید صنایع غذایی و تولید محصولات لبنی.
-
استفاده از مخزن استیل در تولید عرقیات گیاهی.
-
استفاده از مخازن استیل در صنایع داروسازی.
-
استفاده از مخازن استیل در صنایع شیمیایی.
-
استفاده از مخازن استیل در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی.
-
شکل ظاهری مخازن استیل.
همچنین با نصب یک دستگاه موتور و گیربکس بهمراه شفت و پروانه استیل میتوان مخزن ذخیره را به میکسر تبدیل نمود. مخازن استیل در شکل های مختلفی تولید میشوند که هر کدام از این اشکال بر اساس نوع نیاز خریدار و همچنین طراحی مهندسان ساخته میشوند. مخازن استیل عموما به حالت استوانه ایستاده ساخته میشوند و دلیل آن پوشش دهی گستره ی زیادی از صنایع است.
می توان شکل هندسی این مخازن را به صورت زیر دسته بندی کرد:
-
استوانه ای
-
کروی
-
مخروطی
-
مکعبی
-
هرمی
-
مخزن استیل تک جداره
-
مخزن استیل دو جداره
-
مخازن استیل سه جداره یا پروسس تانک
-
مخازن چرخدار
-
پاتیل
-
استوانه دارای قیف ( سیلو )
-
وان درب دار
و این مخازن از لحاظ جنس ورق به انواع :
-
ورق ۳۰۴
-
ورق ۳۱۶
-
ورق ۳۰۷ تقسیم می شوند.
انواع مخزن استیل
- مخزن استنلس استیل تک جداره
- مخزن استنلس استیل دو جداره ( ایزوتانک )
- مخزن استنلس استیل سه جداره ( پروسس )
مراحل ساخت مخزن استیل
-
طراحی مخزن
-
نقشه مکانیکی
-
نقشه شاپ کارگاهی
-
تایید نقشه ها
-
آنالیز متریال خریداری شده
-
برش کاری CNC ، لیزر یا پلاسما
-
ساخت فرمینگ کپ یا مخروطی و ساخت عدسی مخزن استیل
-
آماده سازی و جوشکاری ورق شل
-
مونتاژ و نورد ورق استوانه مخزن
-
مونتاژ عدسی ها روی بدنه
-
نصب فلنج، نازل و منهول
-
پخ زنی شل و زیر سازی
-
جوشکاری نهایی
-
ساخت و نصب پایه ها
-
پولیش کاری
تست های مربوطه اعم از :
۱- تست چشمی
۲- تست جوش
۳- مایع نفوذی
۴- هیدرو استاتیک
۵-بازرسی ابعادی
۶- بسته بندی و تحویل به کارفرما
مخازن استیل تک جداره
مخازن تک جداره استیل از پر مصرف ترین نوع مخازن استیل میباشند. این مخازن از ۳۰۰ لیتر تا ظرفیتهای بالای ۱۸۰۰۰ متر مکعب بر اساس درخواست کارفرما تولید میشوند. همچنین جنس ورق مخزن تک جداره تفاوتی ندارد و بر اساس نیاز کارفرما تعیین میشود.
مخازن دو جداره استیل
مخزن استیل دو جداره از انواع دیگر مخزن استنلس استیل می باشد که در ظرفیت های مختلفی قابل تولید هستند. در مخازن استیل دوجداره یا سه جداره بودن ربطی به فشار و مقاومت بدنه ندارد و علت اضافه شدن جداره به قصد عملیات خاصی میباشد. به عنوان مثال هدف از جداره دوم ممکن است جلوگیری از پرت حرارتی باشد. استفاده از پشم شیشه، پشم سنگ و سایر عایق های حرارتی بین جداره اول و دوم مخزن استیل برای این هدف می باشد.
مخزن سه جداره استیل یا پروسس تانک
مخزن سه جداره استیل در حالت کلی در مواردی کاربرد دارد که خریدار قصد تغییر در خاصیت های و فرآورده و سیال مورد نظر را دارد. یکی از اصلی ترین کاربرد مخازن سه جداره استیل تغییرات دمایی محصول میباشد.
موارد کاربرد این مخازن را می توان به صورت زیر بیان کرد:
- تبادل حرارتی
- مخلوط سازی
- فرآوری محصول
- نگهداری و ذخیره محصول
یکی از مهمترین عناصر خطوط تولید صنایع بهداشتی و غذایی مخازن استیل است. مهمترین هدف کارخانههای تولیدی مواد غذایی بعد از کیفیت، رعایت امور بهداشتی است. از این رو باید وسایل و تجهیزاتی که در صنایع مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرند دارای کمترین آلودگی و بهترین کیفیت و بهداشتی باشند. ورقها و موادی که در ساخت مخزن استیل استفاده میشوند، این مخزنها را به یکی از مطمئنترین تجهیزات شرکتها تبدیل کرده است.
مخزن استیل ضد اسید ۱
این دسته از مخازن استیل، در صنایع مختلفی همچون صنایع داروسازی، صنایع غذایی، صنایع نظامی، صنایع شیمیایی و بسیاری تولید کنندگان دیگر که سر و کار آنها با اسیدها و مواد خورنده میباشد کاربرد دارد. برای نگهداری اسید در یک مخزن که به عنوان مخزن نگهداری اسید یا Storage Tank شناخته میشود متریال زیادی میتواند مورد استفاده قرار گیرد که استیل یکی از آنها میباشد. ولی به جرأت میتوان گفت که استیل بهترین و ماندگار ترین ماده برای بدنه اینگونه مخازن میباشد. همانطور که در مشخصات استیل گفته شد اصلیترین مشخصه آن، خاصیت ضد اکسیداسیون و ضد خورندگی آن است که آنرا از سایر مواد متمایز میسازد. این عوامل به طور کلی در همه ردههای این استیل مشترک است. اما مقدار مقاومت آن در برابر خورندگی ناشی از اسید و کلیه مواد دارای پی اچ بالا در گریدهای مختلف این محصول متفاوت میباشد.
مخزن استیل ضد اسید ۲
پرکاربردترین گرید استیل که در مصارف ضد اسید استفاده میگردد، استیل گرید S.S 316 و S.S316L میباشد. استیل ۳۱۶ بدلیل دارا بودن مقادیر بالای مولبیدن در ترکیب آلیاژ خود دارای مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی ب خصوص خوردگیهای سطحی دارد. این امر سبب مقاومت بالای آن در برابر اسیدهای قوی و دماهای بالا میباشد. علت بعدی که مخزن استیل ضد اسید را در مقابل سایر مواد متمایز میکند این است که در این نوع امکان نصب تجهیزات و ملحقات بسیاری وجود دارد که در سایر مواد بخصوص مواد پلاستیکی این امر میسر نیست. در حقیقت سازه این نوع مخزن دارای تحمل نیروهای وارده تجهیزات زیر می باشد ولی سازه پلی اتیلنی و پلی پروپیلن این مقامت را ندارند.
از این تجهیزات می توان به موارد زیر اشاره نمود:
-
نصب همزن یا میکسر
-
نصب کویل جهت سرمایش یا گرمایش
-
نصب المنت برقی جهت گرمایش
-
نصب ساید گلاس و آبنما به سادگی
تجهیزات جانبی مخازن استیل در صنایع غذایی
-
آب نما
-
سیستم دیجیتال سرمایشی و گرمایشی
-
همزن
-
لوله های انتقال مواد غذایی
-
دریچه بازدید
-
نردبان
خصوصیات مخزن استیل صنایع غذایی
در ساخت مخازن استنلس استیل صنایع غذایی از ورقهایی استفاده میشود که دارای درصد کروم بیشتری هستند. به این دلیل که ویژگیهای ضد خورندگی و ضد زنگ زدگی در آن ها تقویت شود. همانطور که میدانید استیل از عناصر مختلفی مانند کربن، کروم، منگنز و… تشکیل شده است افزایش یا کاهش هر یک از این عناصر بر ویژگی آنها تأثیر مستقیمی دارد. مخازن استیلی که در صنایع غذایی استفاده میشوند دارای ظرفیتهای متفاوتی از ۵۰۰ لیتر تا ده هزار لیتر میباشند. و از ورقهای متنوعی در ساخت آنها استفاده می شود. مخزن استیل در انواع صنایع غذایی مانند صنایع لبنی، آبمیوه، روغن، انواع ترشیجات و رب کاربرد بسیاری دارد. که در این میان صنایع لبنی پیشتاز استفاده از مخازن استیل است. از مهم ترین کاربردهای مخازن استیل در صنایع لبنیات استفاده از دستگاهی به نام پاستوریزاتور میباشد. این دستگاه به قدری در صنایع غذایی اهمیت دارد که بدون آن مجوز نهایی محصولات صادر نمیشود.
بدون دیدگاه